Két Ösvény Tarot & Könyv & Tanfolyam

Egy csodálatos, különleges, egyedi és magyar Tarot csomag.

Megrendelés
www.reggeli.hu

Könyv

A Tarot Titkos Ösvényei c. könyv

Szebbnél-szebb Tarot kártyacsomagokat és tartalmasabbnál-tartalmasabb könyveket lehet beszerezni a témában, s meglátásom szerint a legtöbb, mit megtehetünk, hogy gazdag forrásból táplálkozunk, amikor a Tarotban próbálunk elmélyülni. Ugyanakkor az egyéni látásmód, a saját megtapasztalások, s az alkalmanként fájó felébredések által megállapítható, hogy a Tarot lapok jellemzése és szimbolikája mindenki által eltérően értékelhető, – mást akarunk látni a Halál lapjában, egyesek rettegnek a Toronytól, mások vágynak a Világ lap megjelenésére. Ám, legvégül egyvalami teljesen biztos: sokan a legfontosabb dolgokról feledkeznek meg a Tarot értelmezése során… Méghozzá arról, hogy az egyes képi formák ábrázolása során nem kell feltétlenül azt keresni, mi szerepel egy Tarot lapon és mi nem. Hisz ki tudja, mi szerepelt rajta eredetileg? Mennyi minden változott az évszázadok során?

Amennyiben több féle Tarot csomagot tekintünk át, egyértelműen felfedezhetjük, hogy a szépségükön túl gyakorta elvesztették a legfontosabb jelkép rendszerüket. Sok festő, grafikus, tervező egyszerűen elhagyott lényeges tárgyi elemeket a táblákról, s alkalmanként, az „eredetinek” nevezhető képek olyan elemeket és szimbólumokat tartalmaznak, melyek látszólag nem odavalók. Ám, ki mondhatja meg, mi való vagy nem való egy Tarot táblára? Bátran kimondom: senki. Ugyanis generációk százai nőttek fel változó képi elemek sorozatában, és a Tarot kártyákat ettől még pontosan ugyanúgy használták, akár voltak rajta bizonyos elemek, tárgyak, jelképek, szimbólumok, akár elmaradtak. Épp ettől különlegesek a Tarot képi kódjai. Találd meg magadnak azt a csomagot, melyet szeretni tudsz, mely neked beszél, melyből a legtöbbet tudod kiolvasni.


A Két Ösvény Tarot, a Tarot Titkos ösvényei című könyv, valamint a hozzájuk tartozó vetőabrosz kizárólagos forgalmazója a www.reggeli.hu webáruház.


Mivel a Tarot képi mondanivalójának egységes, mágikus és kellőképpen rejtélyes rendszerének valódi forrása a mai napig teljesen ismeretlen, ezért valójában bármely képi rendszert használhatod. Nem számít, mikor készült, ki alkotta és hol. Amit használsz és szeretni tudsz, az neked szól.

Nem utolsó sorban, mivel a Tarot pusztán képi illusztrációkban maradt meg (!) az utókornak, ezért tulajdonképpen bármilyen értelmezést hozzá lehet csatolni, mely összességében logikusnak, rendszerezettnek, észszerűnek és elfogadhatónak tűnik.

Kijelenthető, hogy a Tarot olyan tökéletesen, alaposan, részletesen és persze remekbe szabottan van megalkotva, hogy általa és vele bármi megmagyarázható. Az egész életünk komplett folyamata megvilágosodik vele és általa.

Ebben a könyvben mindketten (Nóra & Éva) arra törekszünk, hogy feltárjunk néhány új, eddig rejtett irányvonalat, s megmutassuk, mi hogyan látjuk a teljes jelképrendszert, miként értelmezünk bizonyos dolgokat, mi az a más szemlélet, ami miatt együtt írjuk ezt a könyvet. Együtt.

EGYütt. Mi ketten, mert ettől még önállóan gondolkodunk, de a Tarot-hoz való hozzáállásunk zavarba ejtően hasonló. Valljuk azt, hogy a Tarot szisztémája alapos, részletes és meglepően logikus felépítésű, és sokkal mélyebb összefüggéseket rejt, mint azt sokan vélik. Számos könyvet olvastunk mindketten az elmúlt 20 évben, és azt egyértelműen felfedeztük, hogy ezen irodalmak jelentős része elsősorban az egyes lapok leírását tartalmazza, azonban számos összefüggést, mély kapcsolatot és rendszerszintű értelmezést egyáltalán nem vizsgál.

Érthető, hogy a III. évezredben sokan a Tarot lapjait szimpla jóskártyák szintjén kezelik, ám ezzel pont a lényeget takarják el és rombolják porig az ősi tudás táblákba rejtett rendszerét.

A Tarot architektúrája olyan komplex összefüggéseket tár fel előttünk, melyek segítenek széles rálátást biztosítani a világ rendjére, ütemes működésére, a logikus körforgások struktúrájára és persze csodás titkokra.

Ebben a könyvben megosztottuk egymással a feladatokat, és a történelmi eredet mellett, komplex összefüggéseket tárunk fel, persze nem marad ki a sorból a Nagy Arkána képi szimbolikájának ismertetése, azzal az értelmezéssel, melyet mi csatolunk hozzá.

Az asztrológia, a numerológia, a kabbala összefüggések és sok egyéb mellett elkerülhetetlen, hogy alkalmanként visszanyúljunk azokhoz a történelmi személyekhez, akik nagyban hozzájárultak az elmúlt 250 évben ahhoz, hogy a Tarot ne vesszen végképp a múlt homályába, ők:

Aleister Crowley

Antoine Court de Gebelin

Elphias Levi

Oswald Wirth

Papus (Gerard Encausse)

Rider Waite és csodás munkáik.

Könyvünk legfőbb mondanivalója az, hogy a III. évezredben miként lehet a Tarot rendszerét mindennapi használatban úgy alkalmazni, hogy az ne alacsonyodjon le a jóskártyák szintjéig, hanem épp a lapok által láthassuk át emberi kapcsolatainkat, rendszerezhessük alkalmanként kusza gondolatainkat, s legyen bátorságunk egyről a kettőre lépni, változtatni, módosítani életünkön, mindennapjainkon, s legfőképpen legyen merszünk tükörbe nézni, s beismerni, ha hibáztunk. Mindaz az elképesztően széleskörű összefüggésrendszer, mely a Tarotban benne van, egyszerűen nem lehet a véletlen műve.

Kizárt.

This function has been disabled for Két Ösvény Tarot & Könyv & Tanfolyam.

error: Content is protected !!